Winorośl i wino – wiedza i praktyka

Jak zapewne wiecie, Fundacja na Rzecz Rozwoju i Promocji Winiarstwa GALICJA VITS, prowadzi aktywną działalność edukacyjną i promocyjną na rzecz promocji polskiego winiarstwa w Polsce i na świecie. Poza sztandarowymi projektami jak Podkarpacka Akademia Wina czy Międzynarodowy Galicyjski Konkurs Win Galicja Vitis, Fundacja prowadzi także działalność wydawniczą.  W sprzedaży znajduje się wydana rok temu, niezbędna każdemu właścicielowi winnicy, książka dr Janusza Mazurka, poświęcona ochronie winorośli – „Ochrona winorośli”. Prawdziwym hitem wydawniczym jest jednak dwutomowe vademecum polskiego winiarza – „Winorośl i wino”!


VADEMECUM POLSKIEGO WINIARZA

Celem przyświecającym twórcom tego praktycznego handbooka, było kompleksowe ujęcie większości zagadnień związanych z uprawą winorośli i produkcją wina w Polsce. Ma służyć zarówno początkującym, którzy chcą zapoznać się z całością problematyki jak i doświadczonym winiarzom, którzy będą mieli zebrane w dwóch tomach, informacje przydatne w codziennej praktyce. Książka stworzona została jako praca zbiorowa wykładowców Podkarpackiej Akademii Wina a zatem przez najlepszych w kraju specjalistów swoich dziedzinach.

Publikacja składa się z dwóch tomów. Pierwszy stanowi bogato ilustrowany podręcznik wiedzy teoretycznej i praktycznej, poświęcony zakładaniu winnicy i uprawie winorośli. W kolejnych jej rozdziałach znajdziecie informacje na temat historii uprawy winorośli i winiarstwa w Polsce (Ewa Wawro), Pochodzeniu i systematyce winorośli (Wojciech Bosak), samej uprawie winorośli (Roman Myśliwiec) a także nawożeniu i ochronie winnicy (Janusz Mazurek).

Tom II nakreśla ogólne zasady związane z produkcją wina i prowadzeniem gospodarstwa winiarskiego. Zasadnicza część dotyczy produkcji wina (Piotr Stopczyński). Znajdziecie tu także techniki produkcji win musujących (Roman Myśliwiec), rozdział poświęcony niezwykle ważnemu zagadnieniu jakie stanowią wady i choroby wina (Wojciech Bosak). Winiarz swoje wino musi kiedyś sprzedać. Nie zabrakło więc informacji na temat podstaw degustacji i oceny wina (Ewa Wawro), sommelierstwa i sztuki łączenia wina z potrawami (Monika Bielka-Vescowi), marketingu wina (Bartosz Wilczyński) oraz oczywiście prawa winiarskiego (Radosław Froń). Wszystko to uzupełnione zdjęciami, pomocnymi wykresami i tabelami.


OFERTA KSIĄŻEK I SPOSÓB SKŁADANIA ZAMÓWIEŃ

Książki znajdziecie w dobrych księgarniach oraz sklepach z akcesoriami winiarskimi.

Możecie jednak nabyć je bezpośrednio w wydawnictwie:

  • „Winorośl i wino” cz. I – 60 zł + 12 zł (list polecony)
  • „Winorośl i wino” cz. II – 60 zł + 12 zł (list polecony)
  • „Winorośl i wino” cz. I i II – 100 zł + 15 zł (list polecony)
  • „Ochrona winorośli” – 40 zł + 12 zł (list polecony)
  • „Winorośl i wino” część I lub II + „Ochrona winorośli” – 85 zł + 15 zł (list polecony)

Oferta specjalna – za wszystkie trzy książki razem z wysyłką, zaledwie 145 zł!

Przesyłki większej liczby książek, o wadze powyżej 2 kg są dostarczane pocztą kurierską DPD – koszt 17 zł. Uwaga: korzystając z poczty kurierskiej konieczne jest podanie numeru telefonu!

Zamówienia należy składać drogą mailową na adres: fundacja@galicjavitis.pl  dołączając dowód wpłaty. Na życzenie kupującego wystawiamy fakturę.
Wyliczoną z zamówienia kwotę należy wpłacić na konto:
64 2030 0045 1110 0000 0382 1820
Fundacja Galicja Vitis, 38-200 Jasło, ul. Krakowska 100a

W sprzedaży książek do hurtowni, sklepów branżowych i księgarni, ceny oraz terminy płatności do uzgodnienia. Sprzedaż hurtowa wyłącznie w opakowaniach zbiorczych (paczkach) – „Winorośl i wino” cz.I jest pakowana po 5 sztuk, cz. II jest foliowana pojedynczo, „Ochrona winorośli” po 12 sztuk). Przesyłka pocztą kurierską DPD na koszt Wydawcy.

paragrafwkieliszku

2 Comments

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *