AKADEMIA DESTYLACJI
Rewolucja mocnych alkoholi rzemieślniczych nabiera rozpędu! Zapraszam Was serdecznie do udziału w najnowszym projekcie, w który jestem zaangażowany. AKADEMIA DESTYLACJI to pierwszy w Polsce kompleksowy projekt szkoleniowy poświęcony profesjonalnej produkcji rzemieślniczych alkoholi mocnych.
Jeśli chcecie założyć i zarządzać własną destylarnią, zostać profesjonalnymi producentami lub pracować jako konsultantnaci w destylarniach, to projekt ten jest właśnie dla Was!
Formuła organizacyjna Akademii
- czas trwania Akademii: maj 2024 – marzec 2025
- 9 dwudniowych zjazdów weekendowych (sobota, niedziela) – w tym 6 zjazdów stacjonarnych w Krakowie i 3 wyjazdy studyjne
- 144 godziny zajęć
- dostęp do materiałów w formie on line
- egzamin końcowy (test i ocena sensoryczna alkoholi mocnych)
Moduły edukacyjne
- Historia i świat alkoholi mocnych
- Przegląd polskich alkoholi rzemieślniczych
- Podstawy technologiczne produkcji wódek
- Podstawy technologiczne produkcji ginów i wódek botanicznych
- Podstawy technologiczne produkcji destylatów owocowych
- Mikrobiologiczne podstawy fermentacji
- Biologiczne choroby nastawów i zacierów
- Podstawy chemii i praktyka laboratoryjna dla gorzelników
- Organizacja destylarni i produkcja kontraktowa
- Formalne i biznesowe aspekty organizacji produkcji alkoholi mocnych
- Produkcja ekologiczna
- Budowa i zarządzanie marką destylarni i budowanie relacji z klientami
- Marketing bezpośredni – organizacja turystyki kulinarnej
- Znaki towarowe i ochrona własności intelektualnej
- Formalne aspekty reklamy i promocji alkoholi mocnych
- Budowa sieci sprzedaży i dystrybucja alkoholi premium
- Zajęcia praktyczne w destylarniach wódek i ginów
- Warsztaty barmańskie
- Ocena techniczna i sensoryczna alkoholi
- Egzamin końcowy
Czego nauczycie się w Akademii
- Jak przebiega praktyczna produkcja alkoholi mocnych począwszy od selekcji surowca do gotowego produktu wysokoprocentowego
- Jak się od strony technologicznej robi poszczególne alkohole na świecie
- Jak praktycznie wytworzyć wódkę, destylat owocowy, gin czy likier który zachwyci klientów
- Jakimi procesami biochemicznymi i mikrobiologicznymi rządzi się proces fermentacji i destylacji alkoholi
- Jak założyć legalnie w Polsce destylarnię i prowadzić działalność zgodnie z prawem
- W jaki sprzęt warto inwestować
- Jak zbudować silną markę alkoholi i profesjonalnie docierać do klienta z pomocą narzędzi marketingowych
- Jak profesjonalnie degustować, oceniać, opisywać alkohole mocne
Więcej informacji znajdziecie na stronie projektu – www.akademiadestylacji.pl
Kategorie
Tagi
akcyza
alkohole rzemieślnicze
banderole
Biznes Wysoko Oprocentowany
browar rzemieślniczy
cydr
degustacja
deklaracje
destylaty
etykieta
Fundacja Galicja Vitis
Galicja Vitis
konkurs winiarski
KOWR
Kraków
live z paragrafem
mały winiarz
miód pitny
nalewki
nowa ustawa winiarska
organizacja rynku wina
PARPA
perry
piwo
piwo rzemieślnicze
podatki
podcast
polskie destylaty
polskie wino
prawo winiarskie
prohibicja
rejestracja winnicy
rynek wina
sprzedaż alkoholu
Stowarzyszenie Kobiety i Wino
urząd skarbowy
ustawa o wychowaniu w trzeźwości
ustawa winiarska
VITIS MUSIC SFERA
Winnica Janowice
wino
wino owocowe
wódka
własna winnica
zezwolenie
Super projekt!! A kiedy Akademia Miodosytnika? Czekam z niecierpliwością!