Pierwszy rzemieślniczy denaturat!
Rynek alkoholi kraftowych nie przestaje nas zaskakiwać! Przywykliśmy już do dziwnych składników dorzucanych do browarnych warek. Jedwabniki czy bekon w piwie, nikogo już dziś chyba nie zaskakują. Nowe oblicze rzemieślniczej rewolucji przynosi nam jednak zupełnie niespodziewane podniety. Debiutująca w 2019 roku marka DESTYL, znana między innymi z odnoszących sukcesy okowit z wytłoków gronowych oraz oraz bierbrandów – postanowiła uczcić nadejście wiosny zupełnie nietuzinkowym produktem! Pierwszym rzemieślniczym denaturatem, aromatyzowanych wonnymi fiołkami 😀
Destyl – DE NATURAT to awangardowe dzieło, łączące nowoczesność formy z naszą narodową tradycją. Alkohol wywołujący ciepłe wspomnienia w sercu każdego Polaka. Ten wiosenny trunek został przygotowany innowacyjną, naturalną metodą z poszanowaniem prawideł sztuki rzemieślniczej – potrójna destylacja połączona z maceracją fascynujących botaników z pierwszeństwem niestosowanego dotąd fiołka wiosennego (viola odorata), zapewniła nam niezwykłe doznania. Niezwykle aromatyczny gatunek fiołka, występuje w nizinnych częściach Polski, wyłącznie wiosną. Ożywczy, mocny i wyrazisty w nosie, cielisty, uwodzicielski w swojej krasie – Destyl w super limitowanej wersji. Zamówienia tylko dziś, 1 kwietnia 🙂
Niepokojąca inspiracja – Wojciech Bielak & Szymon Reiter
Odważne wdrożenie – Bartosz Wilczyński & Radosław Froń
Denaturalna grafika – Bogusław Białecki
A fiołki z upraw ekologicznych?
Biodynamicznych nawet 😀