fbpx

AKADEMIA DESTYLACJI

Rewolucja mocnych alkoholi rzemieślniczych nabiera rozpędu! Zapraszam Was serdecznie do udziału w najnowszym projekcie, w który jestem zaangażowany. AKADEMIA DESTYLACJI to pierwszy w Polsce kompleksowy projekt szkoleniowy poświęcony profesjonalnej produkcji rzemieślniczych alkoholi mocnych.

Jeśli chcecie założyć i zarządzać własną destylarnią, zostać profesjonalnymi producentami lub pracować jako konsultantnaci w destylarniach, to projekt ten jest właśnie dla Was!


Formuła organizacyjna Akademii

  • czas trwania Akademii: maj 2024 – marzec 2025
  • 9 dwudniowych zjazdów weekendowych (sobota, niedziela) – w tym 6 zjazdów stacjonarnych w Krakowie i 3 wyjazdy studyjne
  • 144 godziny zajęć
  • dostęp do materiałów w formie on line
  • egzamin końcowy (test i ocena sensoryczna alkoholi mocnych)

Moduły edukacyjne

  • Historia i świat alkoholi mocnych
  • Przegląd polskich alkoholi rzemieślniczych
  • Podstawy technologiczne produkcji wódek
  • Podstawy technologiczne produkcji ginów i wódek botanicznych
  • Podstawy technologiczne produkcji destylatów owocowych
  • Mikrobiologiczne podstawy fermentacji
  • Biologiczne choroby nastawów i zacierów
  • Podstawy chemii i praktyka laboratoryjna dla gorzelników
  • Organizacja destylarni i produkcja kontraktowa
  • Formalne i biznesowe aspekty organizacji produkcji alkoholi mocnych
  • Produkcja ekologiczna
  • Budowa i zarządzanie marką destylarni i budowanie relacji z klientami
  • Marketing bezpośredni – organizacja turystyki kulinarnej
  • Znaki towarowe i ochrona własności intelektualnej
  • Formalne aspekty reklamy i promocji alkoholi mocnych
  • Budowa sieci sprzedaży i dystrybucja alkoholi premium
  • Zajęcia praktyczne w destylarniach wódek i ginów
  • Warsztaty barmańskie
  • Ocena techniczna i sensoryczna alkoholi
  • Egzamin końcowy

Czego nauczycie się w Akademii

  • Jak przebiega praktyczna produkcja alkoholi mocnych począwszy od selekcji surowca do gotowego produktu wysokoprocentowego
  • Jak się od strony technologicznej robi poszczególne alkohole na świecie
  • Jak praktycznie wytworzyć wódkę, destylat owocowy, gin czy likier który zachwyci klientów
  • Jakimi procesami biochemicznymi i mikrobiologicznymi rządzi się proces fermentacji i destylacji alkoholi
  • Jak założyć legalnie w Polsce destylarnię i prowadzić działalność zgodnie z prawem
  • W jaki sprzęt warto inwestować
  • Jak zbudować silną markę alkoholi i profesjonalnie docierać do klienta z pomocą narzędzi marketingowych
  • Jak profesjonalnie degustować, oceniać, opisywać alkohole mocne

Więcej informacji znajdziecie na stronie projektu – www.akademiadestylacji.pl

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Formularz

Chcesz zadać pytanie lub potrzebujesz pomocy? Napisz do mnie